Pagina's

15 december 2012

Handwerken

Eén van de leukste dingen van de poppenhuishobby vind ik het veelzijdige ervan. Het ene moment ben je aan het bouwvakken en het andere moment zit je te borduren of een meubeltje te maken.
Ook al was het poppenhuis nog lang niet klaar, tussendoor wilde ik toch ook graag miniaturen maken. Als eerste begon ik in 1997 aan het borduren van een perzisch tapijtje, waar ik vooral tijdens vakanties aan werkte.



Miniatuur-quiltjes maken leek mij ook erg leuk en totaal onervaren begon ik ergens eind jaren '90 aan mijn eerste quiltje. Zo uit de losse hand en niet zo netjes geworden als ik zou willen, maar toch....... mijn eerste mini-quiltje!



Inmiddels kwam ik met een groepje échte 1:1-quiltsters regelmatig bijeen en van hen kreeg ik de gouden tip om op een ondergrond volgens de paper piecing-methode te gaan werken. Véél gemakkelijker, véél nauwkeuriger en véél leuker om te doen!





11 december 2012

1998-2002

In de loop der jaren vorderde het huis gestaag. Helaas ontbrak (en ontbreekt) het mij aan tijd om er heel veel mee bezig te zijn, maar zodra ik de kans had zette ik mij weer aan het "bouwvakken".
Inmiddels was de vlag in top en begon ik aan het monnikenwerk van steenstripjes maken en plakken.
Hiervoor verfde ik schuurpapier met granietverf en vervolgens sneed ik ze in stukjes om ze daarna stuk voor stuk op de gevels te plakken. Een klus die ik over meerdere jaren heb uitgesmeerd......



In de tussentijd pakte ik ook af en toe wat anders aan, zoals vloeren en miniaturen maken, maar daarover later meer.

1 december 2012

1996-1997

Even terug in de tijd naar de jaren 1996/1997. Na lang wikken en wegen mijn eigen poppenhuis ontworpen en hier staan de gezaagde MDF-platen klaar om in elkaar gezet te worden:




Bijna in elkaar en gelijk een MDF-ombouw om de ladenkastjes gemaakt, zodat het huis erop kon.
Later zouden er wielen onder gezet worden, dat bleek veel praktischer te zijn! De grootte van het huis is: 1.25 m. breed, 1.05 m. hoog en 42 cm. diep.

 
 
 
 
De foto's stammen nog uit het pre-digitale tijdperk en zijn helaas niet scherp.