Pagina's

14 januari 2013

2007 - badkamertegeltjes

Soms deed ik maandenlang niets aan het poppenhuis, maar als de tijd het toeliet was ik soms ook weken achter elkaar bezig. Helaas gaat er bij mij vaak meer tijd zitten in het bedenken dan in het uitvoeren! Hoewel ik moet toegeven dat ik ook niet zo'n snelle werker ben......
Zo ben ik heel lang bezig geweest om uit te zoeken hoe ik de badkamertegeltjes kon maken en uiteindelijk besloot ik Fimo-klei te gebruiken. De blauwe kleur heb ik gemengd en met de pastamachine op de kleinste stand en twee roosters van een patatsnijder maakte ik de tegeltjes.
Na veel experimenteren, waarbij van alles fout ging, zoals krom trekken en "bubbelen" van de klei in de oven en rare glans, besloot ik om de klei op een glasplaat te leggen, daarop papier en daarop weer een verzwaarde glasplaat en zo in de oven. Daarna de tegeltjes geschuurd, op plastic sheets geplakt, gelakt en gevoegd.
Het was erg veel werk en ik weet niet of ik het nog een keer op deze manier zou doen, maar ik was wel tevreden met het resultaat.


 
 


10 opmerkingen:

 1. Wat een klus is dat geweest Ineke. En zoooo netjes! Ik heb daar erg veel bewondering voor hoor. Ik zou die patatsnijder allang in een hoekje hebben gegooid...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan gaat'ie stuk Hanny! Ja, geduld heb ik wel....... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geduld heb je zeker...pfff, ik word er gewoon onrustig van als ik dit zie :-)Maar oooh, wat heb je er ook een mooi resultaat van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tijd en teveel dingen tegelijk willen doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een baan maar het resultaat is dan ook super

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vreselijk veel werk !!!
  Maar wat is het mooi geworden.
  En geduld,.....kieloos geduld heb jij.

  Maar waarom plaats je het niet op het kladblok????

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooo dit ziet er weer heel erg kootje uit
  wat ontzettend mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WOWWWWW!! Ineke super mooi gewoorden, petje je af!!!

  xxxx

  Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt dames! Clari, dit is allemaal oud nieuws want ik ben het blog aan het opbouwen. Als ik in het heden ben beland, ga ik ook weer op kladblog plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen